NHG-inspectie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stond vroeger bekend onder de naam Gemeente Garantie. Het doel ervan is het verkrijgen van een hypotheek, in de praktijk vaker met een lager rentepercentage dan bij een hypotheek zonder NHG. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij uw hypotheekverstrekker.

Bouwkundig rapport

Ten behoeve van een dergelijke hypotheek is het soms noodzakelijk om een bouwkundig rapport te overleggen. Dit om de hypotheekverstrekker inzicht te bieden in de directe en op termijn noodzakelijke onderhoudskosten. Tevens lokaliseren we bouwkundig onveilige situaties. Bij Melssen Bouwadvies maken we dit document met plezier voor u op. De inspectie geschiedt uiteraard volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De rapportage is echter eenvoudiger van opzet dan het reguliere aankoopkeuringsrapport. Ons advies is dan ook om een volledige inspectie uit te voeren met de NHG-rapportage als aanvulling. In deze combinatie geven wij u 50% reductie op het NHG-rapport.

Meer informatie 

Neem voor uitgebreide informatie over een NHG-inspectie contact met ons op via 035 - 5381051 of info@melssenbouwadvies.nl. Benieuwd naar de kosten? Vul het inschrijfformulier in.